Kurtiniadis Tahminleri

30 Ağustos Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri TUTTU: 3.065,07 TL

1.KOŞU

Kazandığı maiden yarışta benzer bir grubu geçmişti 1-BABA YÜREKLİ. Sonrasında çıktığı 2 koşusunda da sert gruplarda bekleneni veremedi. 30 günlük arası var. Kulaklık çıkartılıp göz koruyucu takısı eklenerek yapmış olduğu hazırlıklarında önceki işlerinden 2-2,5 saniye daha iyi dereceleri çok daha kolay şekilde gerçekleştirip, yeni takı düzenini de çok sevdiğini göstermiş. Oldukça denk grupta, tempoların da süratli geçecek olmasını çok iyi değerlendirip, düzlüğe çıkıldıktan sonra yapacağı etkili ataklarla kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

2.KOŞU

Son koşusunu bugünkü jokeyi Selim Kaya idaresinde kazanan 3-GRANDE FLUSSO zorlanır görüntüsü olmasına rağmen yarışın her yerinde rakibine hakimdi. Bir yarış önce PATRICK STAR’a saldırıp geçemeyerek 2.lik elde ederken de mükemmel performans sergilemişti. Geçildiği rakibi PATRICK STAR gitti bir yarış sonra KV mücadelede TYWIN LANNISTER gibi güçlü ve potansiyelli bir rakibe uzak fark yaptı. Dolayısıyla GRANDE FLUSSO’nun sergilediği son iki koşusuyla ciddi bir aşama kaydettiğini söylemek mümkün. Yüksek ihtimalle BATTLE FOR GLORY numarayı alacak Selim’de elinden kaçırmadan sağrısında takip edip düzlüğe çıkacak, düzlük boyu da girişeceği mücadeleden az farklarla da olsa galip ayrılacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

3.KOŞU

İlk kez sentetik pistte yarışacak olsa da müthiş bir sezon geçirip mükemmel performanslar sergileyen 2-MAXIMUS POWER‘ın annesi ROYAL SUN sentetik pistte 17 koşudan 12 tanesini kazanan sürat makinesi MY DEAR SUN 3 koşudan 2 tanesini kazanan EDINBURG ve 12 koşudan 5 tanesini kazanan PRENSES FIONA ile anneden kardeş. Dolayısıyla bu pistte de çok etkili koşacağına inanıyorum. İster ALYCONE’a numara bırakıp yakın takip etsin, ister liderliği baştan alsın her iki senaryoda da kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

4.KOŞU

Grubun en ağır sikletini taşıyacak olsa da kazandığı son koşusunu çok kolay görüntüsüyle önde tek kaçan HATIR SAYAN’ı çok kolay yakalayıp hakim olan 1-KARAKURT BEYİ muazzam bir form tuttuğunu belli etti. Ahmet bu tarz uzun mesafeli yarışlarda atını çok iyi yerlere koyup hamle avantajı da sağlıyor. Son koşusunda olduğu gibi ön grup arkası takip ederek düzlüğe kolay çıkıp, arttıracağı temposuyla 300 civarı ele geçirmesini beklediğim liderliği fotoya kadar koruyarak bir kez daha kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

5.KOŞU

Son koşusunda da inanarak önerdiğim, güvendiğim bir isimdi 6-ZENGİN YELE. Yarışı da hipodromda canlı izleme şansı buldum. Bir kere şunu belirteyim hiç kaybetmeyeceği bir yarışı kaybetti safkan Ayhan Kurşun yüzünden. Düzlüğe bariyer dibinden çıktı, önü açıktı, Ayhan’da haliyle ataklarına oradan başlayıp devam etti. Ancak dıştaki rakipleri içe doğru yatmaya başlayınca bariyerde sıkışıp yol bulamayacağını anladı, 300 civarı atı ele alıp tempodan düşürdü, dışa doğru meyillendirip önü açık olmasına rağmen son 100’e kadar 4 atın dışına çıkmaya çalışarak ciddi mesafe kaybetti, son 50’de de en dıştan yalandan bir sol kamçıyla uçtu geldi 5. oldu. Yerini zamanında alabilse 4-5 boy önde kazanırdı at. Umarım binişinden ders çıkartmıştı Ayhan. At iyi başlıyor, hemen öne götürüp 3-4 konumlanarak düzlüğe önü açık şekilde çıkarması lazım. Beklediğim yarışı yapabilirse, düzlük üzerindeki uzun ve etkili sprintiyle kazanacağına yürekten inanıyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

6.KOŞU

1 yıllık ara sonrası çıktığı 2 yarışını sentetik pistte kazanan sürat makinesi 1-LUMINARY, son koşusunda start çıkış anında yan kulvarındaki rakibi DRAGONS SON’la çarpışıp tökezledi, neredeyse Ahmet üzerinden düşecekti. Bu şekilde 1-0 geride başladığı bir yarışta 100 metre içerisinde ciddi tempoya girip liderlik için tazyikleyince nefes yönünden zorlanıp 300 civarı tempo yitirip enseye basarak yarışı geride tamamladı. Başarısız olmasını tamamen buna bağlıyorum. Son 3 senede bu koşuyu 2 kez kazanmış bir isim LUMINARY. Bugünde mükemmel hazırlanarak geldiği yarışta, son koşusundaki gibi bir talihsizlik yaşamadan koşuya düzgün başlarsa, üstün süratiyle çıktığı gibi kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

7.KOŞU

Sentetik pistteki tek koşusu yarış yaşamının ilk mücadelesiydi 5-MAKE ME FLY‘ın. Starttan kötü çıkıp yarış yapmadı. 2. yarışında DB eklediler kısrağa bambaşka bir kimliğe bürünüp, çok etkili yarışlar yaptı. Son koşusunda Kocakaya iyi yer tutamadı, dışa alana kadar ciddi avantaj kaybetti, son 100 metrede yaptığı etkili ataklarıyla gelip 2. olsa da yok yere kaybedilen bir yarış denebilir. Bugün sentetik pistte mücadele edecek. Önde yalnız kalması muhtemel GOLD FLOWER’ı yakın takiple 2 gidip düzlüğe çıkmasını ve düzlük boyu da yapacağı etkili ataklarıyla kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

8.KOŞU

İlk iki koşusunda çim pistte bekleneni veremeyen bir isim 4-KÖKŞUBAR. Bugün ilk kez sentetik pistte mücadele edecek. Starttan müthiş seri çıkıyor safkan. Bu grupta da seri yapıda çok fazla rakibi yok. Yine çok seri bir çıkışla liderliği baştan almasını bekliyorum. İlk kez DB takısı da kullanacak safkan. İdmanlarında mükemmel dereceli işleriyle takının olumlu etki ettiğini de göstermiş durumda. Beklediğim gibi liderliği baştan alması halinde rölanti tempolardan da istifade ederek çıktığı gibi kazanıp büyük bir sürprize imza atmasını bekliyorum. Favorimdir.

 

9.KOŞU

Yarış yaşamının ilk koşusunda tecrübeli rakiplere karşı mücadele eden 3-CHARABANC koşuya iyi başlamasına rağmen deparlanamayınca bir anda en geri düştü, düzlüğe de gerilerde bariyer dibinde çıkıp oradan yaptığı müthiş ataklarla çık ciddi ara kapatsa da kazanmasına yetmemişti. Bugün yarış tecrübesi edinmiş şekilde mücadele edecek olması ciddi avantaj. Sentetik piste de yatkın bir kan hattına sahip. Vedat iyi yerlerde götürüp düzlüğe çıkarabilirse, çok uygun rakipleri yanında düzlük boyu yapacağı müthiş ataklarla kazanmasını bekliyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

 

1.ALTILI ŞABLONUM

1-BABA YÜREKLİ / 7,3

3-GRANDE FLUSSO / 1

2-MAXIMUS POWER / 3

1-KARAKURT BEYİ / 5,8

6-ZENGİN YELE

1-LUMINARY / 5,2,6

Tutar: 72 TL

 

 

2.ALTILI ŞABLONUM

1-KARAKURT BEYİ / 5,8

6-ZENGİN YELE

1-LUMINARY / 5,2,6

5-MAKE ME FLY / 2

4-KÖKŞUBAR / 6,5,9,11,8,2,3

3-CHARABANC

Tutar: 96 TL

Bol şanslar dilerim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.