Kurtiniadis Tahminleri

20 Ekim Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri TUTTU: 1.818,02 TL

 

1.KOŞU

Yarış yaşamına kazanarak başlayan MR MONK(4) ikinci yarışına tecrübeli rakipler yanında çıkmış, yarışın hiç bir yerinde tempoya giremeyince etkisiz kaldı. Tempoya dahil olamamasının nefesle ilgili olduğunu düşünmüştüm. İlgilileri de son yarışına DB takı ilavesiyle 1600 çime çıkardılar. 12/12 hiçte azımsanmayacak tempolara çıkıp DECENT MAN’in preslerine de maruz kalınca Son 300’de dama dedi. Ama DB takısının ne denli olumlu etki ettiğini yarış içerisindeki genel görüntüsünden de net biçimde anlarız. Bugün kaçmasına gerek yok yeteri kadar kaçacak at var. Onların arkasında 4-5 gibi konumlanarak düzlüğe çıkıp, yapacağı etkili ataklarıyla kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • En ciddi rakibinin son koşusunu kazanırken zorlanır görüntüsünü 12/11/11 tempolarda kaçmasına bağladığım MORGHUL(3) devam eden form durumuyla bir kez daha kazanabilir. Son sıradan da LOLA SUMMER(7) önereceğim. Özcan tercih etmemiş ama Vedat ciddi form tuttu şu sıralar. Çok iyi başlatıp stili rakiplere numarayı bırakmazsa, müthiş hazırlıklarıyla bir kez daha kazanan isim olabilir.

2.KOŞU

Son koşusunda da banko olarak önerdiğim bir isimdi CHARABANC(1). Çıktı koydu temposunu 1600 çimi 1,36 içerisinde kazanırken çok formda bir görüntü sergilemişti. Bugün 200 metre kısalan mesafe net şekilde lehine olacaktır. Stili 1-2 rakip olsa da 1 kulvar avantajıyla çıkıp liderliği alacaktır. Düzlüğe de son koşusunda olduğu gibi 2-3 boy avansla çıkıp, bariyere yaslanarak fotoya kadar direnip bir kez daha kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • Bu ismi LAST SHOT(2) sebebiyle banko yazamadım. Son koşusunda 3-4 boy makinede kaldı düzlüğe de grubun sondan 2. sırasında çıkmasına rağmen bariyer dibinden müthiş ataklarla ciddi ara kapatıp taraklama 4. oldu. Aradan sonra 2. yarışıydı ve ilk kez sentetikte yarıştı. Bunca olumsuzluğa rağmen mükemmel koştu diyebilirim. Bugün daha etkili olduğu çim pistte yarışacak. Startta kalmayacağını düşündüğüm safkan, CHARABANC’ı yakın takiple elinden kaçırmadan düzlüğe çıkıp, yapacağı etkili ataklarıyla kazanma şansı olduğuna inanıyorum.

3.KOŞU

Net biçimde numarayı isteyecek at ÖZKURUŞBEYİ(4) gibi görünüyor. Bildiğimiz üzere startı ağır alan bir at. 1 kulvar çekmiş. Ağır başlarsa 5 rakibi iyi çıkıp iyi yerleri tutacaklarından safkanın dıştan doldurup öne sarkması gerek. Genelde de bunu yapıyor zaten. Mesafe 2400 olduğu içinde yüksek efor sarf etmeden liderliği alacaktır diye düşünüyorum. Kantarmasını çok iyi tanıyan jokeyi idaresinde rölanti tempolardan istifade edip 600 direğinde yürüyerek alabileceği maksimum avansla düzlüğe çıkmasını, uzun sprinte zorlayacağı rakiplerine de karşı koyup çıktığı gibi kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • En ciddi rakibinin BAŞ AKTÖR(6) olmasını bekliyorum. Son koşusunda düzlükte tam ivmelenip hız kazanacağı yerde kapandı, Mehmet Kaya Ağa Turbo’yu ısrarla soldan kamçılayınca hamle yapacak yeri kalmadı, mecbur dışa aldı oradan gelmeye çalıştı ama devrini alıp kestiği için bir daha süratlenemedi. Bugün iyi yer tutup düzlüğe gelebilirse, bomboş sikletiyle yapacağı etkili sprintle kazanması normal sonuç olacaktır. Yine boş kilolu ve son koşusunu Bektaş’ın aşırı güveninden kaybettiğini düşündüğüm AKTERTAY(5) daha sonra bu tarz ağır giden yarışlarda ön grup içerisinde konumlanıp düzlükte ayakta kalabilen yapısıyla TOZKOPARAN(3) önereceğim. Son sıradan da formu geri gitmiş gibi görünse de uygun grupta KİNG RASİM(2) şanslı olacaktır.

4.KOŞU

Kazandığı son koşusunda müthiş bir performans sergileyip adeta idman havasında fotoyu geçen ERSANŞAH(7) 1.35,43 gibi maiden gruplara göre farklı bir derece gerçekleştirmişti. Kenter vaziyette bu dereceyi yapması, aynı gün diğer maidena göre 1,5 saniye daha iyi derece gerçekleştirmesi, Kocakaya’nın elinde neredeyse 1,5 – 2 saniye sermaye olması gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda tecrübelendikçe çok daha iyi yerlerde görebileceğimizin sinyallerini net biçimde verdi. Bugünde TUTKUNLAR’ın liderliği alması muhtemel mücadelede 2-3 konumlanarak düzlüğe kolay çıkıp, yapacağı etkili ataklarıyla bir kez daha kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • En ciddi rakibinin son koşusunda çok güçlü iki rakibe çarpılıp 3. kalan ARPATEPE(6) olmasını bekliyorum. Sonrasında kısa ara ardından 2 yarış görüp bugün daha denk bir gruba gelen BENDENİZ(5) ile yarış yaşamına iyi bir başlangıç yapan gidişat avantajlı TUTKUNLAR(4) önereceğim.

5.KOŞU

Ara sonrası çıktığı yarışında da önerdiğim bir isimdi TORPİL(6). Önde kaçan rakibini kovalayıp 2 gitti, düzlükte bir ara kazanıra girse de Mercanlı Hakancan’a direnemeyerek 2. kalmıştı. Gördüğü yarışla nefes açan safkan bugün bariz gidecek bir ismin bulunmadığı yarışta startla birlikte liderliği baştan alıp, rölanti tempolardan da istifade ederek çıktığı gibi kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • Tek rakip olarakta HERA DE ROSA(8) önereceğim. Son koşusunda MORGHUL kazanmıştı. O koşuda start alan kısrak düzlüğe gerileyerek grubun en gerisine düşüp çıkmış, ancak buna rağmen inanılmaz güçlü ataklarla çok ciddi ara kapatıp taraklama şekilde 4. kaldı. Bugün 1600’e uzayan mesafe avantajını da çok iyi değerlendirip etkili düzlük sprintiyle kazanan isim olabilir.

6.KOŞU

Şampiyonu banko yazacağız tabii ki. 3 aylık kısa ara sonrası çim piste çıkan DENİZ EFE(1) Baba Fahrettin’in saçmaladığı yarışta 800’de DENİZ EFE’yi yürütüp çok uzun sprint yaptırmış, son 100’de sallanınca da GÖZPINARI’na direnemeyip 2. kalmıştı. Yani o hamleye ne gerek vardı bilemiyorum. 800’de doldurup 600’de liderliği alacaksın 500 metre sprint yaptıracaksın falan. Sanki düzlüğü beklese atlayamayacak Baba Fahrettin’i, Zincir Koparan’ı 🙂 Velhasın 3 aylık ara sonrası yarış görüp nefes açtı ve 7 yarış üst üste, toplamda 10 koşunun 9 tanesini kazandığı sentetik pistte bir kez daha kazanıp seriyi sürdürmesini bekliyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

7.KOŞU

Jenerasyonun en iyi dişisi benim nazarımda GİZ(2). 2 koşu önce bugünkü pist ve mesafede kaybettiği yarış net Kocakaya’ya yazar. İyi yer tutamadı en geri kadar düşürdü, düzlükte dışa açılana kadar da zaman kaybetti, uçtu geldi yakın ara 4. Düzlüğe doğru yerde çıksa General Briella’yı geçebilirdi. Son iki koşusunda da muhteşem performanslarıyla çok iyi durumda olduğunu net biçimde gösterdi. Uygun rakipleri yanında kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

  • En ciddi rakibinin önde bomboş kalacak olan SHE IS APPROVED(7) olmasını bekliyorum. Yine rölanti tempodan istifade edecek SECRET IMAGE(6) ve son koşusuyla düzeldiğini gösteren MANGUSTA(3) önereceğim.

8.KOŞU

Yarış yaşamının en iyi durumunda olan SANDUHAN(5) ile başlayalım. Net bir galibiyete imza attığı yarış sonrasında çıktığı iki koşusunda da ön tarafa gelemedi. Buna rağmen çok başarılı performanslar sergiledi. Bugün sertleşen rakipler yanında yarışacak olsa da çok ciddi bir siklet avantajı olacak. Vedat’ta bu avantaja güvenip sert başlayarak liderliği alacaktır diye düşünüyorum. Prince OF Darkness ve Mr Cino’nun sert olmayan takipleriyle düzlüğe 2-3 boyluk avansla çıkabilirse, boş kilosuun da verdiği avantajla fotoya kadar direnip cazip bir sonuca imza atabilir. Favorimdir.

  • En ciddi rakibinin PRINCE OF DARKNESS(2) olmasını bekliyorum. Sanduhan’ı yakın takip edecek olmasından dolayı hamle avantajı da olacak. Siklet farkı olumsuz etkilemezse düzlükte rakibine hakim olarak kazanabilir. Sonrasında formda safkan OPPENHEIMER(4) yarış sert başlarsa, düzlükteki etkili sprintiyle sonuca gidebilir. 63 günlük aradan geliyor olsa da idman pistindeki müthiş işleriyle SONG RISING(3) dinçlikle sonlarda kuvvetle gelebilir.

9.KOŞU

Çok etkili bir yarış koşmasını beklediğim isim EMSİDİ(4)‘dir. Jokeyi Kocakaya ilk kez biniyor. Ele tabii yapısıyla jokeyinin kantarmasını çok seveceğini düşünüyorum. Orta grup beklemesi ile düzlüğe iyi yer tutarak çıkıp, düzlükte de kısaltacağı sprint mesafesini son 200’e bırakıp yapacağı etkili kısa sprintle uygun rakiplerini geride bırakmasını bekliyorum. Favorimdir.

Rakip olarak sıralamadan bütçeniz dahilinde ekleyebilirsiniz.

 

 

2.ALTILI ŞABLONUM

7-ERSANŞAH / 6,5,4

6-TORPİL / 8

1-DENİZ EFE

2-GİZ / 7,6,3

5-SANDUHAN / 2,4,3

4-EMSİDİ / 15,11,16,6,10,2,3,1,5,8,9,12

Tutar: 832 TL

 

2.ALTILI MİSLİ ŞABLONUM

7-ERSANŞAH

6-TORPİL 

1-DENİZ EFE

2-GİZ

5-SANDUHAN / 2,4,3

4-EMSİDİ / 15,11,16,6,10,2,3,1,5,8,9,12

Tutar: 52 TL

Bol şanslar dilerim…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.