Kurtiniadis Tahminleri

17 Şubat Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri TUTTU: 507,52 TL

1.Koşu

Çok sürpriz konumda yarışması muhtemel bir isim olan 7-MR BIG SHOT‘tan çok etkili bir koşu bekliyorum. Çelikoğlu ekürisi yetiştirmesiydi safkan, yine eski ekürisine transfer olmuş, yeni sahiplerindeki ilk koşusuna çıkacak. 5 aylık aradan dönmesinin ardından beklenen performansları sergileyememişti çıktığı yarışlarında. Takılarıyla oynandı, çeşitli arayışlara gidildi vs. farklı hipodromlar-pistler denendi olmadı. Bugün DB+BB takılarıyla mücadele edecek ki daha önce bu takılarla 2.lik elde ettiği bir yarışı var. Dolayısıyla bu takı düzenini seviyor. Kantarmasını çok sevdiği ve kazanmış olduğu iki yarışta da üzerinde olan jokeyi Akın Sözen idaresinde mücadele edecek olması da avantaj. 38 günlük arada müthiş bir idman programıyla hazırlanıp, idman pisti görüntülerinde de müthiş sağlıklı görüntüsüyle formunu yükseltmiş şekilde yarışacağından kazanıp büyük bir sürprize imza atmasını bekliyorum.

Sıralı ikili için 2-ÇAKIR YILDIZI ve 4-OKLAHOMA ikilisini önerebilirim.

 

 

1.Ayak

Yarış yaşamına çok gösterişli, kolay ve sermayeli bir birincilikle başlayan kalite safkan 6-EFAHİM, bugün kendisinden daha tecrübeli isimlere karşı mücadele edecek. 2 haftalık arada hem dinlenip, hem de mükemmel bir hazırlık süreciyle, çok daha iyi duruma geldiğini gösterdi. Pırıl pırıl idman görüntüsü, bomboş sikleti ve artan yarış tecrübesiyle, bir kez daha kazanabileceğine inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

En ciddi rakibinin bu pistte O BİR ÇELİK ve ALTINTEPE gibi isimleri geride bırakmayı başarmış, yarış yaşamının iki birinciliğini de sentetik pistte elde eden, ara sonrası gördüğü yarışlarla kondüsyonunu geliştirip tekrardan iyi duruma gelen 2-CİDALI KENAN kazanarak çok ciddi bir sürprize imza atabilir. Sentetikteki tek koşusunu kazanan, son yarışında İzmir’de uzun mesafede koşup kazanarak bu koşuya da formda gelen 1-UZUN TAY ve son olarakta mükemmel performans sergilediği son yarışıyla tekrar formunu yükselttiğini gösteren 7-HATIR SAYAN bu koşuda önereceğim isimlerdir.

 

 

2.Ayak

Son iki koşusunda da banko olarak önerdiğim bir isimdi 6-YELBEĞEN. Bir önceki koşusunda hemen hemen bugünkü grupla mücadele edip çok kolay bir galibiyete imza atmıştı. Son koşusunda ise aprantisiyle anlaşamamasından dolayı biraz kötü idare edilmesiyle birlikte kaybettiğine inanıyorum. Bugün tekrardan kazandığı jokeyi Ali Yıldız idaresine geçiyor. Yine süratli tempolara gebe bir koşuda kazandığı yarışın gidişatını yakalayacak gibi görünüyor. Yine düzlüğe kolay, dolu kantarma şekilde çıkıp yapacağı etkili sprintle kazanmasını bekliyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

 

3.Ayak

Uzun mesafeye ilk kez çıktığı son koşusunda HARDOLD gibi güçlü bir isim ardından ikinci kalan 3-MY LITTLE GIRL, bugün hemcinsleri yanında, lehine kısalan mesafede mücadele edecek. Sumel Kızı, Beta Orionis ve Alkız üçlüsünün süratlendireceği yarışta, düzlüğe çıkıldıktan sonra yapacağı uzun ve etkili sprintiyle kazanmasını beklediğim isimdir. Alternatif tek adayımdır.

En ciddi rakibinin 5-YABLANİTSA olmasını bekliyorum. Son koşusunda rölanti tempo kurbanı oldu kısrak. Bugün beklediğimden süratli geçebilecek yarışta, sonlarda uçup gelip kazanarak büyük bir sürprize imza atabilir. Son olarakta yarışın favorisi 1-ALKIZ‘ı önereceğim.

 

 

4.Ayak

Son dönemde ciddi bir form tutan ve bu mesafede 60 kg sikletiyle daha önce yarış kazanmayı başarmış 4-ARSLAN mükemmel hazırlanarak hedefli şekilde bu koşuya geliyor. Bomboş sikletiyle yarışacak olması da çok ciddi avantaj yaratacaktır. KATARSİS liderlik hamlesi yapmazsa, ARSLAN’ın liderliği baştan almasını bekliyorum ki oldukça yavaş tempolarda geçecek yarışta gidişat avantajına da sahip olacak. Düzlüğe bir anda arttıracağı temposuyla arka gruptan alacağı avansla çıkıp, fotoya kadar direnerek kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

En ciddi rakibinin yine bomboş kilosuyla ciddi avantaja sahip olan 5-AUCKLAND olmasını bekliyorum. Bir yarış önce KOCAVEZİR’e kaybettiği yarışında kulaklık takısı vardı, son koşusunda çıkartıp kötü koşmuşlardı. Bugün tekrar kulaklık eklemişler, performansına direkt etki edecektir. Boş kilosuyla da kazanmaya yakın duruyor.

 

 

5.Ayak

Yarış yaşamının ilk koşusunda düzlüğe iyi yerlerde çıkmasına rağmen gördüğü lüzum üzerine enseye basmıştı Nevzat 2-ATOMIC POWER‘la. Muhtemelen sorunu vardı, 4 ay ara verdi ve ara sonrası çıktığı ilk yarışında start çıkışında neredeyse yan dönerek başladı, bu da çok gerilerde kalmasına sebep oldu. Buna rağmen düzlükte ciddi ara kapatmasını çok beğendim. Sağlık sorunu olmadığını da gösterdi. Bugün uzayan mesafenin lehine olduğunu düşünüyorum. Düzgün başlayıp yavaş gitmesini beklediğim yarışta önlere yakın konumlanabilirse, düzlükte gücünü koşup bu rakiplerini geçeceğine inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

 

6.Ayak

Müthiş bir form tuttu 1-TOMAR. Mükemmel düzlük sprintleriyle sonuca gidebiliyor. Bugün her ne kadar sikleti artmış olsa da rakipleriyle arasında çok kilo farkı olmamasından dolayı bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Bugünde çok süratli tempolarda geçmesini beklediğim yarışta gidişat lehine olacak. Kalabalık grupta sprint kulvarını iyi ayarlayıp trafiğe takılmazsa, yapacağı güçlü sprintiyle yine kazanacaktır. Alternatif tek adayımdır.

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM

6-EFAHİM / 2,1,7

6-YELBEĞEN

3-MY LITTLE GIRL / 5,1

4-ARSLAN / 5,3,2,1,6

2-ATOMIC POWER / 4,8,1

1-TOMAR / 11,10,7,9,14

Tutar: 691,20 TL

 

EKO ALTILI ŞABLONUM

6-EFAHİM

6-YELBEĞEN

3-MY LITTLE GIRL

4-ARSLAN / 5,3,2,1,6

2-ATOMIC POWER / 4,8,1

1-TOMAR

Tutar: TL

 

MİSLİ ALTILI ŞABLONUM

6-EFAHİM / 2,1,7

6-YELBEĞEN

3-MY LITTLE GIRL / 5,1

4-ARSLAN

2-ATOMIC POWER / 4,8,1

1-TOMAR

Tutar: 19,20 TL

 

MİSLİ ALTILI ŞABLONUM

6-EFAHİM / 2,1,7

6-YELBEĞEN

3-MY LITTLE GIRL / 5,1

4-ARSLAN

2-ATOMIC POWER

1-TOMAR

Tutar: 4,80 TL

Bol şanslar dilerim…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.