Kurtiniadis Tahminleri

26 Haziran Kurtiniadis İSTANBUL Tahminleri TUTTU: 12.527,12 TL

ES ES WARRIOR: Son koşusunda şu yorumlarda bulunup tek olarak önerdiğim bir isimdi:

  • ES ES WARRIOR: Net bir çim atı olduğuna inanıyorum. Annesi CRAFTY ANGEL geçtiğimiz günlerde müthiş bir yarış kazanan YOU ARE JUST FINE’ı veren MARY CELESTE ile anne kardeşi. Babası ASTERN’de çimde başarılı yavrular vermiş. Bu tay da 5 aylık ara sonrası sıkıştırılmadan bir yarış görüp nefes açtı. O yarış sonrası safkana kulaklık ekleyip o şekilde yarışa hazırlamışlar. Önceki galoplarına göre 2,5-3 saniye daha iyi galop dereceleri gerçekleştirip takıya muazzam bir uyum göstermiş. Denk grupta, etkili jokeyi idaresinde ön grup beklemesi ile çıkacağı düzlük üzerindeki etkili sprintiyle kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

Beklediğim gibi iyi bir performans sergilemiş olsa da potansiyelli bir rakibe karşı koyamadı. Bugün uzun mesafede sentetik pistte yarışacak. Orijin itibariyle çimi daha iyi olduğuna inansam da böylesine uygun bir grupta sentetiği de etkili koşacaktır. Önde bomboş kalacağı yarış gidişatında Mehmet Kaya tempoları iyi ayarlayıp rölanti seviyelerde tutarak düzlüğe biraz avansla çıkıp, düzlük boyu da rakiplerine direnerek çıktığı gibi kazanacağına inanıyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

LAST TANGO: Çim pistte bekleneni veremediği 2 yarış sonrası 59,5 kg sikletle çıktığı son koşusunda mükemmel bir yarış yaparak NOX ATRA ardından  2.lik elde eden safkan bugünkü rakiplerinden LIFEGUARD’a 2,5 kg CEMHAN İKİZLER’e de 3 kg verip geçmişti. Bugün normale dönen sikletiyle Lifeguard’la kilo kiloya koşarken, Cemhan İkizler’e yine3 kg verecek. Son koşusundan daha süratli tempolarda geçmesini beklediğim yarışta, düzlükte bariyeri tutarak sprintini yapmasını ve tüm gruba hakim olarak kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

AHEN TAY: Son koşusunda biraz ağır siklet altında ezilmesinden dolayı eksik koştuğunu düşünüyorum. Bugün hem kilosu normale dönüyor, hem de son koşusuna göre çok daha müsait bir grupta yarışacak. Bu tarz uzun mesafeli yarışlarda çok etkili performanslar sergileyen safkan, ön grupta takip edeceği yarışın düzlüğüne çıkıldıktan sonra yapacağı etkili düzlük sprintiyle kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

CROWNED: Kaba kumda çıktığı son yarışında adım atmadı safkan. Dolayısıyla pek ölçü almıyorum.3 yarış önce sentetik pistte çıkıp numarayı almıştı ancak tavşan atlar çıkınca saçma sapan tempolara giden yarışı fotoda STARLİNK’e geçilerek kaybetmişti. Sondan bir önceki yarışında da yine tempoların saçma yerlere gittiği yarışta MY INVENTION kazanırken 3. kalmıştı safkan. Bugün ön tarafa çıkabilecek hiç bir rakibi yok. Bomboş kalıp tıngır mıngır tempolarda sürükleyeceği bir koşu. Virajda iyice tempo yükseltip düzlüğe alabileceği maksimum avansla çıkıp, fotoya kadar da direnerek sürprizi gerçekleştirmesini bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

SÜRGÜN KRAL: Son koşuları biraz kötü gibi görünse de pek ölçü almamak gerek. Ters gidişatlarda yarışmasından olumsuz etkilendi safkan. Bugün net bir şekilde numara alacak bir ismin olmadığı yarışta Vedat Abiş 2 kulvar avantajıyla çıkıp alacaktır liderliği. Erlikhan çok erken presleyip tempoları fazlasıyla yukarı çekmezse, düzlüğe dirençli şekilde çıkacağından düzlük boyu da siklet avantajını değerlendirip çıktığı gibi kazanabileceğine inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

SFORZA RING: Son koşusunda startla birlikte öne çıkıp yarışı forse etmeye başlamıştı safkan. Startı ağır alan TIMELORD 1300’de doldurup öyle sert şekilde geldi ki yarış tempolarını 13’ten 11 / 10,5’lara çekti. Bu tempoya dahil olunca SFORZA RING düzlükte ayakta kalmaya çalışmasına rağmen sonlarda nefes yönünden zorlanıp diri gelen BİKATİ’ye direnemedi. Bugün Vedat Abiş gibi yetenekli bir jokey idaresine geçiyor ve muhtemelen de önde bomboş kalacak. Siklet avantajını da gidişat avantajıyla birleştirip çıktığı gibi kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

TIME TO SHINE: Ara sonrası çıktığı son koşusunda banko olarak önerdiğim safkan fotoda NATIVE POWER’a kaybedip 2. kaldı. Bugün sentetik pistte yarışacak olsa da son derece uygun bir grupta mücadele edecek. Sentetiği de başarılı koşan kalite safkan 1 kulvar avantajıyla startla birlikte öne düşüp alacağı liderliği, düzlükte bariyere yaslanarak geriden gelebilecek tüm ataklara karşı koruyarak çıktığı gibi kazanmasını bekliyorum. GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

DOĞU YILDIZI: 6 ay önce kazandığı son koşusunda üzerinde Gökhan Kocakaya vardı. O koşu sonrası 6 ay ara verdi, ara sonrası 2 koşu görüp nefeslendi. Son koşusunda HALAY’a geçilse de salise farklarıyla çok yakın bir bitiriş derecesi yaparak 5. kaldı. Bugün en iyi form durumuna ulaşmış şekilde, kantarmasını en sevdiği jokeyi idaresinde, çok sevdiği pist ve mesafede mücadele edecek. Mükemmel hazırlandığı yarışta siklet avantajını da çok iyi değerlendirip, etkili düzlük sprintiyle kazanmasını bekliyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

MR RAGNER: Son koşusunda çok inandığım bir isimdi, düzlüğe çok gerilerde çıkınca geciken sprintiyle rakibini fotoda yakalasa da yarım boy farkla 2. kalmıştı safkan. Bugün lehine uzayan mesafede yarışacak. İlk kez sentetiğe ayak basacak olsa da kan hattı itibariyle bu pisti de en az kum pist kadar başarılı koşacağına inanıyorum. Çok uzun bir düzlük sprintine sahip olmasından dolayı, böylesine uygun bir grubu da yakalamışken, etkili düzlük ataklarıyla bu rakipleri mağlup etmesini bekliyorum. GÜNÜN İKİNCİ BANKOSU olarak öneriyorum.

 

PERDE KIZ: Stiline en uygun jokeyi yakalamış kısrak. Kısa sprintini en iyi uygulayabilecek isim net biçimde Kocakaya’dır diye düşünüyorum. Ağır siklet altında yarışacak olsa da çok uygun bir grupta mücadele edecek. Süratli rakiplerini yakın takibe alarak ön grup beklemesi ile çıkacağı düzlükte, kısaltacağı sprint mesafesini 200’lere saklayıp Kocakaya hadi dediği yerde gerekli cevapı alıp yapacağı sprintiyle tüm gruba hakim olarak kazanacağına inanıyorum. Alternatif tek adayımdır.

 

 

1.ALTILI ŞABLONUM

4-ES ES WARRIOR

2-LAST TANGO / 1,7

4-AHEN TAY / 3,2,6

3-CROWNED / 6,2,1

7-SÜRGÜN KRAL / 2,5,1,6,10

9-SFORZA RING / 5,1,2

Tutar: 576 TL

 

2.ALTILI ŞABLONUM

7-SÜRGÜN KRAL / 2,5,1,6,10

9-SFORZA RING / 5,1,2

6-TIME TO SHINE

7-DOĞU YILDIZI / 6,2,3,4,5

5-MR RAGNER

1-PERDE KIZ / 6,9,3,11

Tutar: 360 TL

 

2.ALTILI EKO ŞABLONUM

7-SÜRGÜN KRAL / 2,5,1,6,10

9-SFORZA RING / 5,1,2

6-TIME TO SHINE

7-DOĞU YILDIZI / 6,2,3,4,5

5-MR RAGNER

1-PERDE KIZ

Tutar: 72 TL

 

2.ALTILI MİSLİ ŞABLONUM

7-SÜRGÜN KRAL / 2,5,1,6,10

9-SFORZA RING

6-TIME TO SHINE

7-DOĞU YILDIZI / 6,2,3,4,5

5-MR RAGNER

1-PERDE KIZ

Tutar: 18 TL

Bol şanslar dilerim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.